Försommarsoppa med blomkål

Du behöver 1/2 blomkålshuvud, ca 200 g 2 1/2 dl vatten eller mjölk 1/2 tärning grönsaksbuljong eller 2 msk fond 3 msk mellangrädde 1 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1/2 blomkålshuvud, ca 200 g
  • 2 1/2 dl vatten eller mjölk
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • eller 2 msk fond
  • 3 msk mellangrädde
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 1 rostad brödskiva i tärningar
  • 1-2 msk finhackad persilja

Gör så här

Dela blomkålen i buketter och koka den tillsamman med vatten och buljongtärning 7-8 minuter. Lägg den i mixer/matberedare och kör någon minut. Häll tillbaka i kastrullen och rör i lite grädde samt smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skål och strö över brödtärningar och persilja.


Kommentar:
Ät gärna en “Fluffig syltomelett” efter soppan!
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top