Durumbröd från Ven

Du behöver 50 g jäst 5 dl Ljummet vatten 37 grader olivolja ca 3 msk 1.5 msk salt durumvetemjöl ca 800 g fint Gör så...


3 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten 37 grader
  • olivolja ca 3 msk
  • 1.5 msk salt
  • durumvetemjöl ca 800 g fint

Gör så här

1
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Rör i olivolja och salt samt mjöl, lite i taget, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timme övertäckt i bunken.

2
Knåda igenom degen, dela den i 3 delar och forma till små avlånga bröd. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt – placera dem så tätt att de jäser mot varandra och ger stöd under gräddningen. Låt jäsa knappt 1 timme.

3
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ugnens nedre del cirka 30 minuter eller tills bröden känns genomgräddade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top