Chèvregratinerade blinier

Du behöver 10 g jäst 2.5 dl mjölk 1.5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 3 msk gräddfil 1 st äggula salt 2 st äggvitor Fyllning:...


4 portioner

Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk gräddfil
  • 1 st äggula
  • salt
  • 2 st äggvitor

Fyllning:

2 st röda paprikor
2 st paprikor gula
1 st rödlök
2 msk olja
1 msk vinäger
1 dl oliver
4 skiva chèvre (getost)

Tillbehör:

rucola eller annan sallad

Gör så här

1
Ljumma mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills den löst sig. Tillsätt bovetemjöl, vetemjöl, gräddfil, äggula och salt. Rör till en jämn smet. Låt smeten vila i 30 minuter. Vispa äggvitorna styva och vänd ner dem i smeten. Hetta upp ett blinijärn eller en liten stekpanna och smält lite smör i. Grädda tjocka blinier några minuter på varje sida.

2
Fyllning:

3
Ugnsbaka paprikorna vid 250 grader tills de är svedda runt om. Vänd dem gärna ett par gånger. Lägg dem i en plastpåse och låt dem svalna. Dra av skinnet och gröp ur dem under rinnande vatten. Skär dem i strimlor. Skala och strimla löken. Blanda paprika med lök, olja, vinäger och oliver.

4
Fördela paprikaröran på blinierna och lägg en skiva chèvre överst.

5
Gratinera vid 250 grader tills osten fått fin färg. Servera på en bädd av färsk rucolasallad.


Kommentar:
Börja med fyllningen. Stek blinierna strax innan de ska gratineras. Rätten kan också förberedas helt fram till gratineringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top