Bräckt lax och inlagd gurka

Du behöver 4 skiva lax à ca 150 g 1.5 msk smör eller margarin 1 tsk salt Snabbinlagd gurka: 2 msk ättiksprit 2 msk strösocker...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva lax à ca 150 g
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt

Snabbinlagd gurka:

2 msk ättiksprit
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2-1 krm nymald vitpeppar
1 krm salt
persilja rikligt med hackad
1/2-1 st gurka färsk

Gör så här

1
Skrapa bort lösa fjäll från laxskinnet och torka av skivorna. Bryn smör eller margarin helt lätt i stekpanna och stek laxskivorna 4-5 minuter på varje sida på ganska svag värme. Salta när laxen är färdigstekt.

2
Gurkan: Blanda allt utom gurkan till lag i en skål och rör tills sockret löst sig. Hyvla gurkan i tunna skivor med osthyvel direkt ner i lagen och rör om. Ät omgående!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top