• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vinn vistelse i norra Tyskland – upplev unika världsarv, vacker natur, mysiga städer och god mat

  Längtar du efter att resa och uppleva allt ifrån vacker natur, spännande evenemang, god mat och unika sevärdheter utan att behöva åka allt för långt från Sverige? Där du känner dig trygg och flexibel i din reseplanering med tanke på det pågående läget? Då är norra Tyskland destinationen för dig – och nu har du chans att vinna en av sex vistelser här!

  Vinn vistelse i norra Tyskland – upplev unika världsarv, vacker natur, mysiga städer och god mat
  En av vinsterna är en vistelse i härliga Hamburg. FOTO: Cooper Copter GmbH

                                                                           
  Information angående coronapandemin

  Klicka här för att ta del av aktuell information om covid-19 i Tyskland. 
                                                                           

  I Norra Tyskland finns allt du önskar av en semester – vacker natur med härliga vandrings- och cykelleder, många sjöar och milslånga stränder, spännande museum, flera av Unesco:s världsarv, och god mat och spännande evenemang. Norra Tyskland är närmare än du tror, och du kan ta dig dit med både bil, tåg, färja och flyg. 

  Här berättar vi lite om de städer och regioner som du kan vinna ett besök till, och vilka de sex vinster du tävlar om är!

  Romantiska Lübek

  Mysiga Hansastaden Lübeck hittar du precis intill floden Trave, nordöst om Hamburg. Det var här som köpmannaförbundet Hanse grundades, och du kan bland annat besöka European Hansemuseum för att få veta mer om det stora förbundets historia. Lübeck, även känd som marsipanens huvudstad, bjuder på många historiska sevärdheter och kulinariska upplevelser – allting på gångavstånd från varandra. Strosa runt i Gamla stans medeltida kvarter, besök de vackra kyrkorna, njut av naturen och sist men inte minst – ta en tur till stadens kanske främsta landmärke Holstentor. Det en stor, bevarad medeltida stadsport som dessutom är ett av Unesco:s världsarv. Läs mer om Lübeck här!

  Tävla om: Lunch eller middag för två på den traditionella restaurangen Schiffergesellschaft (Sjömännens gille) (värde max €50), två entrébiljetter till European Hansemuseum och en cirka 1,5 timme lång guidad stadsvandring på svenska samt kaffe och kaka för två på det berömda caféet Café Niederegger

  I vinsten till Lübeck ingår en 1,5 timme lång guidad stadsvandring på svenska. FOTO: LTM

  I Schleswig-Holstein ligger Amsterdams lillasyster: Friedrichstadt

  Delstaten Schleswig-Holstein gränsar till Danmark och rymmer bland annat städer som Kiel, Lübeck och Friedrichstadt som ibland kallas "lilla Amsterdam". Det vackra landskapet i delstaten sträcker sig mellan Nordsjöns och Östersjöns kuster och innefattar bland annat nationalparken och Unesco-världsarvet Vadehavet. Gillar du att vara ute i naturen är detta platsen för dig och du kan vandra mellan både floder, sjöar, skogar och gröna kullar. Vad gäller gastronomi finns det både lyxiga Michelinrestauranger och mysiga lokala krogar här. Läs mer om Schleswig-Holstein här!

  Tävla om: Vistelse i mysiga Friedrichstadt någon gång under perioden oktober 2021 alternativt april-oktober 2022. Vinsten inkluderar två nätter i dubbelrum, en stadsvandring och en båttur på kanalen för två personer.

  Njut av några dagar i mysiga staden Friedrichstadt i Schleswig-Holstein. FOTO: TASH/borowiakziehe KG

  Sagolika Bremen

  Har du hört talas om Bröderna Grimms saga om Stadsmusikanterna från Bremen? Den är ett av stadens främsta landmärken, men här finns mycket annat att se och uppleva också! Strosa utmed floden Weser på promenaden Schlachte och de pittoreska och medeltida kvarteren Schnoorviertel, njut av god mat och dryck som till exempel Bremen-ölen Beck's och upplev unika världsarv som Rolandstatyn och Rathaus (rådhuset) på Markplatz. Missa inte ett besök i rådhusets källare – Ratskeller – där du kan njuta av gott vin från en hela 70 sidor lång vinlista! Läs mer om Bremen här!

  Tävla om: Två nätter i dubbelrum för två personer på det härliga ACHAT Hotel Bremen inklusive frukost, en guidad stadstur för två personer samt två vouchers på en måltid på Markthalle 8.

  Stadsmusikanterna är Bremens största attraktion – och att ta i åsnans fot på skulpturen ger tur, sägs det. FOTO: WFB/ Jonas Ginter

  Niedersachsen – en nordtysk delstat med korsvirkeshus, barockslott och en massa natur

  Niedersachsen är den näst största delstaten i Tyskland. Huvudstaden Hannover är bland annat är känt för sitt stora mässområde, men här du hittar också vacker natur och Herrenhäuser Gärten – som är en av Europas största barockträdgårdar. Förutom Hannover finns många andra härliga städer att besöka i Niedersachsen, som bland annat Celle med världens största yta bestående av enbart korsvirkeshus, Lüneburg och dess gotiska arkitektur och Stade som en gång tillhörde Sverige. Läs mer om Niedersachsen här

  Tävla om: Tre nätter för två personer i den unika "Nordseekarren", en trähusvagn med modern utrustning och egen terrass med solstol där du kan njuta av romantiska solnedgångar vid kusten. Nordseekarren ligger på campingplatsen Schilling och ankomstdag är fredagar april-oktober (vinst giltig till och med december 2022). 

  Vinn en vistelse precis vid havet i Niedersachsen. FOTO: Wangerland Touristik GmbH/ Oliver Franke

  Mecklenburg-Vorpommern – havsbadens vagga i Tyskland

  I vackra Mecklenburg-Vorpommern hittar du bland annat städerna Schwerin, som är huvudstad, de gamla Hansastäderna Wismar, Stralsund och Rostock samt flera kända badorter som Warnemünde, Binz och Sellin. De två sistnämnda ligger på Tysklands största ö Rügen, som även rymmer hittar landets minsta nationalpark Jasmund. I den kan du vandra i en stor bokskog som är ett av Unesco:s världsnaturarv och se den cirka 120 meter höga kalkstensklippan Königsstuhl. Gillar du att cykla kan du göra det med, tack vare de många cykellederna och det platta landskapet. Läs mer om Mecklenburg-Vorpommern här!

  Tävla om: En härlig vistelse i mysiga Wismar innefattande två nätter i dubbelrum inklusive frukost på Park Inn Radisson Wismar som öppnade 2019. Det är byggt av skeppbyggnadsföretaget MV Werften och i rummen bor du med samma känsla som på en lyxkryssning. Vinsten inkluderar även ett välkomstpaket med mousserande vin och entrébiljetter till stadsmuseet SCHABBELL. Det ingår även en båttur i hamnen. 

  Njut av en skön promenad i den gamla hamnen i Wismar. FOTO: TZ Wismar/ A. Rudolph

  Hamburg – en marin och elegant metropol 

  Hamburg är ofta förknippad med sin stora hamn, där du bland annat måste uppleva det magnifika konserthuset Elbphilharmonie som öppnade 2017. Staden är dock så mycket mer än sin hamn. Här hittar du bland annat god mat med både Michelinkrogar och mysiga kvarterskrogar, bra shopping med allt ifrån second hand till lyxvarumärken, historiska sevärdheter och ett rikt kulturliv. Du hittar bland annat världens största modelljärnväg här på Miniatur Wunderland. Trots att Hamburg är en storstad finns det även gott om natur här med både parker och sjöar. Läs mer om Hamburg här

  Tävla om: Boende två nätter i ett dubbelrum inklusive á la carte-frukost och bubbel i glaset, på det nya designhotellet TORTUE mitt i staden. Ingår även tredagarskortet Hamburg Card för två personer som ger gratis transport med kollektivtrafiken och rabatter på sevärdheter, museer och mycket mer, samt två biljetter till en härlig båttur med Abicht genom hamnen och lagerkomplexet Speicherstadt, som är ett av Unesco:s världsarv.

  I Hamburg kan du strosa i mysiga kvarter som bl.a. vackra Speicherstadt. FOTO: Julia Schwendner

  Öresundsbron 

  År 2000 invigdes Öresundsbron, som sedan dess gjort det betydigt enklare för oss svenskar att ta oss ner till Danmark, Tyskland och övriga länder på kontinenten. Idag kan vi ta oss över bron med tåget på nolltid eller med bil på bara 12 minuter. Ska du köra över bron kan det vara en idé att köpa BroPass® som gör att du får åka över till halva priset – varje gång. Efter bara en tur- och returresa har du alltså sparat in kostnaden för årsavgiften. Läs mer om det här!

  Via Öresundsbron tar du dig vidare genom Danmark och fram till Tyskland. FOTO: Øresundsbron

  Tävla här för chansen att vinna en av sex vistelser i norra Tyskland

  Nu har du chansen att vinna en av dessa sex vistelser i norra Tyskland. För att vara med och tävla behöver du svara berätta vilken som är din favoritdestination av ovan nämnda, och varför! De sex lyckliga vinnarna meddelas via mail efter avslutad tävling. 

  1 . Vilken av destinationerna ovan skulle du vilja resa till med någon alldeles speciell person – och varför? Motivera med max 150 tecken *

  2 . Hur lång tid tar det att köra bil över Öresundsbron normalt sett? *

  LYCKA TILL! 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!