Tabbouleh med nektariner

Tabbouleh är en saftig bulgursallad från Mellanöstern. Här har jag valt att använda quinoa istället eftersom det är en ört som även glutenintoleranta kan äta. Istället för tomater blandar jag nektariner i salladen, något som känns det helt rätt så här års och som passar väldigt bra till rökt kalkonbröst, skinka, kyckling och varmrökt lax.

Du behöver

  • 4 dl quinoa
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 5 st schalottenlökar
  • 2 dl pistaschmandel
  • 4 dl bladpersilja hackad
  • 2 dl hackad mynta
  • 5 msk pressad citronsaft
  • 5 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar nymlad
  • 6 dl nektariner tärnade

Gör så här

1
Koka quinoan i buljongen under lock i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen, ca 15 minuter. Låt kallna.

2
Skala och hacka löken. Hacka pistaschmandeln. Blanda kokt quinoa, lök, pistaschmandel, örter, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

3
Vid servering: Vänd ner nektarinerna i salladen.

Scroll to Top