Du behöver
- 25 g jäst
- 75 g smör
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl socker
- vetemjöl ca 7 dl
Fyllning:
100 g smör eller margarin
0.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 st ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt socker och det mesta av mjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut till en längd. Dela längden i 20 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Skär smöret i 20 bitar. Tryck ett hål mitt i varje bulle och lägg i smörbiten. Låt jäsa övertäckta i 10 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö över socker blandat med vaniljsocker. Grädda i ca 8 minuter.