Du behöver
- 2 st rödbetor
- 1.33 dl mjölk
- 2 msk flytande honung
- 0.75 dl naturell yoghurt
- 1 msk smält smör
- 2 st ägg
- 2 dl quinoamjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- smör till stekning
Ugn: 225°
Till servering:
yoghurt
Gör så här
1
Skär av topp och botten på betorna. Vira in dem i aluminiumfolie och ugnsbaka i en timme, färg och smak blir intensivare och sötare så här. Skala betorna. Dela i mindre bitar och purea dem. Du behöver 1 1/2 dl.
2
Blanda mjölk, honung, yoghurt, smör och ägg i en bunke.
3
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör samman med mjölkblandningen och rör ner purén.
4
Låt smeten svälla i 30 minuter.
5
Grädda pannkakorna på medelstark värme. Först 3–4 minuter på ena sidan och sedan en kort stund på andra sidan.
Det är inte bara färgen som är speciell med de här pannkakorna, de innehåller riktigt spännande och hälsosamma ingredienser. Quionamjöl finns i de flesta matbutiker, men går att ersätta med mandel-, kokos-, linsmjöl eller andra alternativa mjölsorter. Vill du inte ersätta mjölet så kan du i stället använda enbart 4 dl vetemjöl.