Rödbetspannkakor med yoghurt och sommarbär

Du behöver 2 st rödbetor 1.33 dl mjölk 2 msk flytande honung 0.75 dl naturell yoghurt 1 msk smält smör 2 st ägg 2 dl...

Du behöver

  • 2 st rödbetor
  • 1.33 dl mjölk
  • 2 msk flytande honung
  • 0.75 dl naturell yoghurt
  • 1 msk smält smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl quinoamjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • smör till stekning

Ugn: 225°

Till servering:

yoghurt

Gör så här

1

Skär av topp och botten på betorna. Vira in dem i aluminiumfolie och ugnsbaka i en timme, färg och smak blir intensivare och sötare så här. Skala betorna. Dela i mindre bitar och purea dem. Du behöver 1 1/2 dl.

2

Blanda mjölk, honung, yoghurt, smör och ägg i en bunke.

3

Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör samman med mjölkblandningen och rör ner purén.

4

Låt smeten svälla i 30 minuter.

5

Grädda pannkakorna på medelstark värme. Först 3–4 minuter på ena sidan och sedan en kort stund på andra sidan.


Kommentar:
Det är inte bara färgen som är speciell med de här pannkakorna, de innehåller riktigt spännande och hälsosamma ingredienser. Quionamjöl finns i de flesta matbutiker, men går att ersätta med mandel-, kokos-, linsmjöl eller andra alternativa mjölsorter. Vill du inte ersätta mjölet så kan du i stället använda enbart 4 dl vetemjöl.

Scroll to Top