Rimbobullar

Rimbobullarna har en god fyllning med smak av vanilj och toppas med söt glasyr. Bullarna kan frysas både gräddade och ogräddade. Praktiskt och gott!

25 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:

ägg, uppvispat
1 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 250 °

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
3
Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.
4
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
5
Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
6
Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
7
Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Scroll to Top