Rågsurdeg

Du behöver Dag 1: 2.5 dl grovt rågmjöl 2 dl kallt vatten Dag 3: 1 dl rågmjöl 1 dl kallt vatten Dag 4: 1 dl...

Du behöver

Dag 1:

2.5 dl grovt rågmjöl
2 dl kallt vatten

Dag 3:

1 dl rågmjöl
1 dl kallt vatten

Dag 4:

1 dl rågmjöl
1 dl kallt vatten

Gör så här

1
Dag 1: Vispa ihop mjöl och vatten till en slät smet i en stor bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur, gärna lite varmare, i två dygn.

2
Dag 3: Vispa i mjöl och vatten och täck över med plastfolie. Låt stå i ett dygn i rumstemperatur.

3
Dag 4: Vispa i mjöl och vatten och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur i ett dygn till. Sen är surdegen klar att börja baka med.

4
Surdegen behöver matas när man tagit av den. Vispa då i 2 dl grovt rågmjöl och 2 dl kallt vatten. Surdegsgrunden förvaras i kylen.

Scroll to Top