RECEPT FRÅN HJ

Pulled pork-burgare

Godaste burgaren ever! Tänk på att köttet ska stå i kylen över natten.

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • salt svartpeppar
  • 0.5 dl BBQ-sås
  • 1 tsk paprikapulver rökt
  • 0.5 dl vatten
  • Syrad röd lök:

  • 2 st rödlökar
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • Servera med:

  • hamburgerbröd se recept
  • 1 st krispsallad
  • 0.5 st gurka
  • syrad rödlök se recept
  • cole slaw
  • yoghurt ev turkisk
  • Ugn: 125°/grill 250°

Gör så här

1
Lägg fläskkarrén i en ugnsfast form. Gnid in köttet runt om med salt och peppar.
2
Blanda BBQ-sås, paprikapulver och vatten och häll över köttet. Tillaga i nedre av ugnen på 125°, ca 6 timmar. Täck formen med aluminiumformen efter 4 timmar.
3
Dra isär köttet med två gafflar och blanda det med stekskyn i formen. Låt svalna. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i kylen till nästa dag.
4
Forma köttet till fyra runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem till runda burgare som är ca 1 1/2 cm tjocka. Grilla dem högt upp i ugnen under grillelementet tills de får lite färg på ytan och är varma, ca 3 minuter.
5
Servera burgaren i hamburgerbröd med syrad röd lök, gurkremsor, cole slaw och ev yoghurt.

Recept