Du behöver
- 75 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl mjölk
- 100 g vit choklad
Frosting:
60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
100 g färskost
påskgodis
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och vänd ner i smeten. Tillsätt smält smör och mjölk, och vänd ihop till en slät smet. Rör i hackad choklad.
2
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt kakorna svalna.
3
Frosting: Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och färskost till en krämig frosting. Spritsa den på muffinsen och garnera med påskgodis.