Påskcupcakes

Du behöver 75 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1.5 dl mjölk 100 g...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 100 g vit choklad

Frosting:

60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
100 g färskost
påskgodis

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och vänd ner i smeten. Tillsätt smält smör och mjölk, och vänd ihop till en slät smet. Rör i hackad choklad.

2
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt kakorna svalna.

3
Frosting: Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och färskost till en krämig frosting. Spritsa den på muffinsen och garnera med påskgodis.

Scroll to Top