Nötbröd med tranbär

Dinkel, linfrön, nötter och frukt ? kan man bli annat än pigg av det här enkla matbrödet?

Du behöver

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön krossade
  • 1 dl russin
  • 1 dl hasselnötter hela
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 3 msk flytande honung

Ugn: 200°

1 bröd

Gör så här

1
Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung.

2
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.

4
Låt brödet vila en stund i formen. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

Scroll to Top