Du behöver
- 2 dl dinkelflingor
- 5 dl siktat dinkelmjöl
- 1 dl linfrön krossade
- 1 dl russin
- 1 dl hasselnötter hela
- 1 dl torkade tranbär
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl yoghurt naturell
- 3 msk flytande honung
Ugn: 200°
1 bröd
Gör så här
1
Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung.
2
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.
3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
4
Låt brödet vila en stund i formen. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.