Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 2 st äggulor
- 1 dl socker
- 150 g marsipan
- 1 krm kardemumma malen
- 0.75 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.
2
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Riv marsipanen och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt kardemumma och crème fraiche. Rör till en jämn smet.
3
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinet i äggsmeten i en fin stråle under fortsatt omrörning.
4
Vispa grädden och rör ner den i smeten. Fördela fromagen i 4-6 portionsglas. Ställ dem kallt att stelna, ca 4 timmar. Garnera med jordgubbar.
Jordgubbarna till marsipanfromagen kan bytas ut mot annan frukt eller bär om det passar dig bättre.