Marsipanfromage

En mäktig dessert som är otroligt god.

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 150 g marsipan
  • 1 krm kardemumma malen
  • 0.75 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde

Garnering:

jordgubbar

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.

2
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Riv marsipanen och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt kardemumma och crème fraiche. Rör till en jämn smet.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinet i äggsmeten i en fin stråle under fortsatt omrörning.

4
Vispa grädden och rör ner den i smeten. Fördela fromagen i 4-6 portionsglas. Ställ dem kallt att stelna, ca 4 timmar. Garnera med jordgubbar.


Kommentar:
Jordgubbarna till marsipanfromagen kan bytas ut mot annan frukt eller bär om det passar dig bättre.

Scroll to Top