RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med oliver och tomatcouscous

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl oliver
  • 0 st .5 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • couscous
  • 3 dl couscous
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 0 tsk .5 tsk salt
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 st citron

Gör så här

1

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.

2

Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.


Recept