Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 burk hela tomater
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl oliver
- 0 st .5 msk honung
- salt och svartpeppar
- couscous
- 3 dl couscous
- 400 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 0 tsk .5 tsk salt
- 1 kruka persilja
- 0,5 st citron
Gör så här
1
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Häll på tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt oliverna och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med honung, salt och peppar.
2
Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Stek tomater på låg värme i olja tills de mjuknat ordentligt. Salta och vänd ner tomaterna och hackad persilja i couscousen. Smaka av med lite finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera grytan med couscousen.