Du behöver
- 350 g potatis skalad
- 200 g kassler
- 2.5 dl lagalätt Kelda
- 1 st lök skivad
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 100 g champinjoner i bitar
- 2 tsk matfett
- salt svartpeppar
- 1 dl ost riven 17%
- 1 msk persilja hackad
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär potatis och kassler i strimlor.
2
Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.
3
Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.
4
Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften av champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.