Kassler- och potatisgratäng

Du behöver 350 g potatis skalad 200 g kassler 2.5 dl lagalätt Kelda 1 st lök skivad 1 st vitlöksklyfta riven 100 g champinjoner i...

Du behöver

  • 350 g potatis skalad
  • 200 g kassler
  • 2.5 dl lagalätt Kelda
  • 1 st lök skivad
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 100 g champinjoner i bitar
  • 2 tsk matfett
  • salt svartpeppar
  • 1 dl ost riven 17%
  • 1 msk persilja hackad

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär potatis och kassler i strimlor.

2
Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.

3
Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.

4
Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften av champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.

Scroll to Top