Kalkon med rostad sötpotatis

Du behöver 600 g sötpotatis 2 msk olivolja 1 msk flingsalt kalkonbröst 1 tsk salt 0.5 tsk nymalen svartpeppar 2 msk olivolja bönsallad 1 burk...

Du behöver

  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • kalkonbröst
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • bönsallad
  • 1 burk svarta bönor
  • strimlad salladslökar
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja

Servera med

1 kruka hackad koriander

Gör så här

1

Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter, 225 grader.

2

Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna med lock och bryn på båda sidor. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 70°, cirka 15 minuter. Låt vila på skärbrädan 5 minuter innan köttet skärs upp i skivor.

3

Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och strö över den rostade potatisen. Toppa med koriander.

Scroll to Top