Glutenfria kardemummabullar med äpple

Saftiga bullar fyllda med äpple, kardemumma och kokos. Bullarna är glutefria och passar bra till både mellis och fika.

24 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 7 dl mjölk
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g rismjöl (4 dl)
  • 120 g durramjöl (2 dl)
  • 60 g majsmjöl (1 ¼ dl)
  • 125 g majsstärkelse (2 1?3 dl)
  • 4 msk fiberhusk

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
2 msk sötströ
1 dl kokos
2 tsk stött kardemumma
äpple

Pensling

ägg
mandelspån
1 tsk stött kardemumma

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i smöret i bitar.

2

Tillsätt ägg, äggvita, kardemumma, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl, majsstärkelse och fiberhusk. Arbeta degen i maskin ett par minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

3

Fyllning: Rör ihop smör, sötströ, kokos och kardemumma. Skölj och grovriv äpplet. Krama ur vätskan.

4

Ta upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Kavla ut degen eller platta ut den till 60 x 30 cm. Bred på fyllning, strö över rivet äpple och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i pappersformar som står i muffinsplåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån och stött kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minute

Scroll to Top