24 stycken
Du behöver
- 25 g jäst
- 7 dl mjölk
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 st ägg
- 1 st äggvita
- 1 tsk malen kardemumma
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 200 g rismjöl (4 dl)
- 120 g durramjöl (2 dl)
- 60 g majsmjöl (1 ¼ dl)
- 125 g majsstärkelse (2 1?3 dl)
- 4 msk fiberhusk
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 msk sötströ
1 dl kokos
2 tsk stött kardemumma
äpple
Pensling
ägg
mandelspån
1 tsk stött kardemumma
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i smöret i bitar.
Tillsätt ägg, äggvita, kardemumma, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl, majsstärkelse och fiberhusk. Arbeta degen i maskin ett par minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Fyllning: Rör ihop smör, sötströ, kokos och kardemumma. Skölj och grovriv äpplet. Krama ur vätskan.
Ta upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Kavla ut degen eller platta ut den till 60 x 30 cm. Bred på fyllning, strö över rivet äpple och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i pappersformar som står i muffinsplåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån och stött kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minute