RECEPT FRÅN HJ

Gifflar med vit choklad och färskost

Agneta Eklund, Heby skickade in detta goda recept.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 11.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 100 g vit choklad
  • 100 g philadelphiaost färskost
  • 0.5 dl florsocker
  • hallon ca 3 dl färska
  • Pensling:

  • ägg
  • Garnera med:

  • 100 g vit choklad
  • 1 msk rapsolja
  • florsocker

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
2
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör i färskost och florsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diameter. Skär varje rundel i 8 snib-bar.
4
Lägg en klick fyllning där snibben är som bredast. Lägg på 2–3 hallon och rulla ihop från den breda sidan. Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter.
6
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Sikta över florsocker.

Recept