Du behöver
- 8 st smördegsplattor frysta kvadratiska
- 150 g mandelmassa
- 4 st nektariner
- 1 dl strösocker
- 1 st citron rivet skal
- 50 g mandelspån
- 50 g smör
- 1 st ägg
Garnera med:
florsocker
Servera med:
2 dl vispgrädde
Ugn: 200°
8 flarn
Gör så här
1
Tina och lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt. Fördela mandelmassan i mitten diagonalt över smördegsplattorna.
2
Dela, kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor. Lägg klyftorna lite omlott över mandelmassan. Strö över socker, citronskal och mandelspån. Hyvla smöret och lägg överst.
3
Pensla degplattorna med uppvispat ägg vid sidan om nektarinfyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Garnera med florsocker och servera med vispad grädde.