Fruktflarn med mandel

Du behöver 8 st smördegsplattor frysta kvadratiska 150 g mandelmassa 4 st nektariner 1 dl strösocker 1 st citron rivet skal 50 g mandelspån 50...

Du behöver

  • 8 st smördegsplattor frysta kvadratiska
  • 150 g mandelmassa
  • 4 st nektariner
  • 1 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal
  • 50 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 1 st ägg

Garnera med:

florsocker

Servera med:

2 dl vispgrädde

Ugn: 200°

8 flarn

Gör så här

1
Tina och lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt. Fördela mandelmassan i mitten diagonalt över smördegsplattorna.

2
Dela, kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor. Lägg klyftorna lite omlott över mandelmassan. Strö över socker, citronskal och mandelspån. Hyvla smöret och lägg överst.

3
Pensla degplattorna med uppvispat ägg vid sidan om nektarinfyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Garnera med florsocker och servera med vispad grädde.

Scroll to Top