Du behöver
- 200 g morötter
- 200 g vitkål
- 1 st gul lök
- 250 g broccoli
- 1 msk neutral olja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk strösocker
- 8 dl kokt ris
- 0.5 dl cashewnötter
- salt
- 4 st ägg
- neutral olja
- 1 kruka färsk koriander
- srirachasås
Gör så här
1
Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar.
2
Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök under omrörning någon minut. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i.
3
Tillsätt ris och nötter och stek under omrörning tills riset är varmt, smaka av med salt.
4
Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek äggen så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och ev srirachasås.
Den här rätten är perfekt att göra på överblivet ris! Du kan också koka riset dagen innan för att spara tid.