RECEPT FRÅN HJ

Fräscha kycklingspett med lime

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 st stor gul paprika
  • 2 msk limesaft
  • 2 msk olja
  • 0.5 st finhackad röd chili
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • Sallad

  • 250 g spetskål
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 st äpple
  • 2 st avokador
  • Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

1

Skär köttet i 2x2 cm stora tärningar. Rensa och skär paprikan i stora bitar. Sätt kött och paprika på spett. Pensla med limesaft, olja, chili, oregano, spiskummin, salt och peppar.

2

Lägg spetten på bakpappersklädd plåt och stek i mitten av ugnen i 225° i ca 20 min. Servera med en sallad på spetskål, rädisor, äpple. avokador och dressing.


Recept