RECEPT FRÅN HJ

Fiskburgare med chutneydressing

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lax- och torskfilé
  • 2 st salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 2 msk rapsolja smör- och
  • Chutneydressing:

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 st salladslök
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st lime rivet skal
  • salt peppar
  • Servera med:

  • hamburgerbröd se recept
  • 1 st krispsallad
  • 2 st tomater
  • gurkremsa se recept
  • limeklyfta

Gör så här

1
Skär fisken i bitar. Skiva salladslöken. Lägg fisk och lök i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra och mixa snabbt ihop till en färs. Tillsätt dill, ägg och grädde och kör ihop till en smet.
2
Forma 4 bollar av smeten och lägg dem på fuktat smörpapper. Platta till bollarna till ca 1 1/2 cm tjocka burgare. Stek på medelvärme i en stekpanna med smör- och rapsolja, ca 3 minuter per sida.
3
Chutneydressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, fint skuren salladslök, mango chutney och limeskal i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4
Dela hamburgerbröden och rosta dem ev i brödrosten. Lägg på sköljda salladsblad, en klick chutneydressing, fiskburgare, skivad tomat, lite chutneydressing till och garnera med en snurrad gurkremsa. Toppa med den övre halvan av bröden. Servera med extra dressing och en limeklyfta.

Recept