Drömtårta

Den här rulltårtan ska rullas kall och kan därför fyllas med olika krämer. Längst bak ligger en Citronrulltårta, i mitten en Drömtårta och längst fram Skolkökets rulltårta. Dessutom en bakelse.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Uppstjälpning:

1 msk socker

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker siktat
2 st äggulor
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.

3
Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Pröva med en sticka!

4
Strö lite socker över den färdiga kakan och stäp upp på smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.

5
Rör fettet med florsocker. Tillsätt gulor och vaniljsocker och rör krämen porös. Bred den över den kalla kakan och rulla ihop.


Kommentar:
Låt aldrig smeten stå i långpannan utan grädda direkt. Lossnar inte papperet efter gräddning, pensla då med lite kallt vatten. Alla rulltårtor går utmärkt att frysa. Skär dem gärna i skivor innan frysningen, så kan du ta fram så många bitar som går åt. Förvara rulltårtor kallt. Vill du enkelt bjuda på en bakelse, så skär en tjockare skiva av rulltårta och garnera med vispad grädde, ett bär och lite strössel.

Scroll to Top