Du behöver
- 1 dl vispgrädde
- 2 st avokado mogen
- 1 msk pressad citron
- 1 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- salt peppar
- 500 g räkor med skal
Dillsnittar:
2 dl riven ost
1 dl hackad dill
4 skiva formfranska
Ugn: 250°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Vispa grädden. Dela avokadorna och gröp ur fruktköttet. Mosa det, gärna med stavmixer, tillsammans med citronsaften.
2
Blanda ner moset i grädden direkt annars blir det mörkt. Koka upp vatten och buljongtärningar.
3
Ta buljongen från värmen och vispa i avokadomoset. Värm under omrörning och smaka av med salt och peppar.
4
Blanda ost och dill och fördela på brödskivorna. Gratinera i 5 minuter tills osten har smält. Dela bröden i trekanter.
5
Servera soppan med skalade räkor och brödsnittar.
Gör vitlökssnittar till soppan genom att blanda osten med hackad vitlök istället
för dill.