• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Krakow: en liten stad med stor charm!

  Historia, kultur, mat och dryck – Krakow är staden som har allt. Bland annat kan Polens forna huvudstad skryta med två världsarv – saltgruvan och stadens vackra stadskärna. Följ med oss i höst!

  Krakow: en liten stad med stor charm!
  Wawelkullen – det kungliga palatset byggt på 1500-talet. I kryptan är bland annat Polens och Sveriges gemensamma kung Sigismund och hans två söner begravda.

  I Krakow råder en genuin ­atmosfär bland stadens ­pittoreska gator och torg, som å ena sidan är lugna och harmoniska, å andra sidan ­fulla av liv. Staden stoltserar med sin imponerande blandning av det förflutna och ­nutid, staden var en gång ­Polens huvustad och har två världsarv – den gamla stadskärnan och Saltgruvan i ­Wieliczka, som vi självklart besöker.


  Det polska köket bjuder på ett stort utbud av smaker. Njut av soppor och matiga grytor som både är rejält och hjärtligt tillagade. Varför inte prova soppan barszcz (rödbetssoppa) eller Bigos, en gryta med surkål, svamp och blandade korv och köttbitar.


  Vi upplever, utforskar och smakar oss fram tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Denna resa kommer att ge dig många fina minnen och kanske har du hittat en stad att förälska dig i. 

  Krakow är en promenadvänlig stad, men blir du trött i fötterna kan du åka häst och vagn.

  Vi utforskar det polska köket tillsammans.

  Allt du behöver veta om din resa!

  Dag 1
  Avresa på förmiddagen från Arlanda/Kastrup. Vår svensktalande guide välkomnar oss efter landning.

  Vi åker direkt till ett av Polens äldsta och ­viktigaste Benediktinerkloster där vi blir guidade innan vi bjuds på en god lunch från klosterköket. Tid ges att under eftermiddagen utforska ­omgivningarna på egen hand innan det är dags för middag.

  Dag 2
  Denna förmiddag kommer vi lära känna den gamla kungastaden Krakow till fots med vår kunniga guide. Med sin medeltida karaktär och ovärderliga kulturskatter intar stadens gamla stadskärna en plats på UNESCO:s världsarvlista. Ett besök på ett av Krakows många mikrobryggerier, är för oss en självklarhet.

  Vi ­välkomnas med färska smakprover direkt från de olika ölfaten, lär oss om processen och äter lunch i de charmiga ­källarvalven.

  Den eftermiddag träffas vi igen för att uppleva en ­annan del av ­Krakow, Kazimierz, som är de gamla judiska ­kvarteren. Tillsammans med vår guide ser vi flera landmärken av den judiska kulturen.

  Vår promenad avslutas i samma tema, då vi äter en ­gemensam middag på en ­traditionell judisk restaurang till tonerna av Klezmermusik. En trevlig kväll utlovas!

  Dag 3
  Vi startar dagen med ett ­gripande och känslosamt ­besök på museet Auschwitz – Birkenau, som var det största koncentrations- och förintelselägret i hela ockuperade ­Europa under andra världs­kriget. Vi äter lunch tillsammans innan vi återvänder hem till vårt hotell där ­kvällens middag serveras lite senare. Innan dess ges ledig tid för ­avkoppling.

  Dag 4
  Vi startar dagen med att ­besöka Wieliczka saltgruva som liknar en underjordisk stad med fascinerande salt­utgrävningar av sjöar, tunnlar och inte minst det vackra ­kapellet S:t Kinga som ligger hela 101 meter under marknivå.

  Därefter stärker vi oss med en lunch bestående av utvalda polska specialiteter. På vägen tillbaka till Krakow besöker vi Nowa Huta, en stadsdel som skapades i slutet av 1940-talet. På kvällen äter vi gemensam middag.

  Dag 5
  Efter en god frukost har det blivit dags att checka ut från hotellet och säga hejdå till denna fina stad. Med härliga minnen flyger vi tillbaka till Arlanda/Kastrup.

  Det vackra kapellet S:t Kinga i Wieliczka saltgruva ligger hela 101 meter under marknivå.

  Vi provsmakar öl direkt från ölfat.

  Andels, vårt hotell, är beläget i hjärtat av Krakow med kort avstånd till centrum och gamla stan.

   

  "Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt."

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!