• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Njut av det bästa Wien har att erbjuda!

  Följ med oss till musiken, kulturens och caféernas stad Wien och njut av förstklassig kultur, musik och bakverk.

  Njut av det bästa Wien har att erbjuda!

  Wien är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Men Wien är mer än Mozart och Wienervals. Praktfulla slott som Schönbrunn, magnifika parker och monument påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska kejsardömet.

  Vår kunniga guide kommer att bjuda oss på några av stadens bästa upplevelser och sevärdheter. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachaudalen är några av ingredienserna. En föreställning av den berömda operan Läderlappen på Volksoper fulländar upplevelsen!

  Välkommen att följa med på en riktig reseupplevelse!

  Praktfulla slott som Schönbrunn är ett av många sevärdheter vi får uppleva under resan.

  Dag 1

  Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt fyrstjärniga hotell Ananas. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg som var habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stefansdomen och Schönbrunn som var forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdheterna. Andra är nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern Den tredje mannen. En del möter vi under rundturen, en del får vi tillfälle att se på egen hand. Eftermiddagen är fri. Kanske tar du in stadens skönhet från en hästdroska? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Middag på restaurang.

  Självklart gör vi ett besök på Spanska ridskolan.

  Dag 2

  Dagen inleds med ett besök på den världsberömda Spanska ridskolan, där man sedan 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får vara med under de vita Lipizzanerhästarnas morgonträning – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren. Vi gör även en guidad stadspromenad och får därefter lite tid på egen hand. Tidig kväll äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang och vi beger oss därefter till Volksoper för att njuta av den berömda operan Läderlappen.

  Vi njuter av den berömda operan Läderlappen på operan i Wien.

  Dag 3

  Vi lämnar för en stund Wien för dess vackra omgivningar! Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduktionen i Wachaudalen. Härifrån ska vi njuta av en seglats "an der schönen blauen Donau"! I sakta mak glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terrasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rickard Lejonhjärta satt fången passerar revy. Vi seglar söder-ut, motströms mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse. Under en gemensam promenad ser vi mer av Melk innan vi åter beger oss mot Wien för att besöka en vinkällare med vinprovning. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

  En kryssning på Donau står också på programmet.

  Dag 4

  Efter frukost beger vi oss med tunnelbana till Schönbrunn, där vi försedda med audioguider får se de pampiga salarna och även slottsparken. På slottet har berömdheter som till exempel kejsarparet Franz Josef och Sisi bott. Det var också här Mozart, som 6-åring hade sin första konsert i Wien. Våra flyg avgår först på eftermiddagen/ kvällen varför vi även denna dag får tid att ta del av Wiens rika utbud!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!