Krämig apelsindessert med nötströssel

Fluffig kräm med apelsinlikör och nötströssel ? smakar lyxigt men är enkel att göra. Förbered desserten genom att riva ­apelsinskalet och tärna apelsinköttet. Grovhacka nötter och kakor.

Du behöver

  • 2 st stora apelsiner eller 4 små
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk apelsinlikör
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g mandel
  • 8 st makroner eller valfria nötkakor

Gör så här

1

Skölj 1 apelsin och finriv skalet. Pressa ur saften. Skala resten av apelsinerna. Skär dem i skivor och tärna dem. Fördela de tärnade apelsinerna i botten av 4 glas.

2

Häll sockret i en stor skål. Tillsätt apelsinsaft, apelsinlikör och grädde. Vispa till en luftig kräm.

3

Fördela apelsinkrämen i glasen.

4

Grovhacka mandel och nötkakor och strö över strax före servering.

Scroll to Top