Du behöver
- 1 kg kycklingben
- 1 tsk salt
- 1 tsk chiliflakes
- 1 kg små potatisar
- 2 msk olivolja
- 2 msk smält smör
- 2 tsk flingsalt
- 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
Coleslaw
300 g finstrimlad rödkål
tunt skivade blekselleristjälkar
0.5 dl majonnäs
2 dl gräddfil
3 msk riven färsk pepparrot
1 tsk salt
Gör så här
Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 minuter.
Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten cirka 10 minuter. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt.
Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene cirka 15 minuter. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.
Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.