Du behöver
- 200 g sötmandel
- 2.25 dl strösocker
- 2 st ägg
- 200 g smör eller margarin
- citron rivet skal av 1/2
- vetemjöl ca 6 1/2 dl
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
sötmandel hackad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln. Skölj citronen noga och riv skalet.
2
Blanda samman det mesta av mjölet med socker, mandel och citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa med hjälp av fingertopparna.
3
Tillsätt äggen och arbeta ihop till en smidig deg. Tag eventuellt lite mera mjöl.
4
Rulla ut degen till smala längder, ca 20 cm långa. Forma kringlor.
5
Pensla dem med uppvispat ägg. Doppa kringlorna i mandelhacket. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
6
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.