Hambokringlor

Längst fram till vänster ser du rocknrollringar. Bakom dem i glasfatet ligger jitterbuggare och längst till höger i burken hambokringlor. Recept på övriga kakor hittar du under respektive bakverks namn.

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 2.25 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 200 g smör eller margarin
  • citron rivet skal av 1/2
  • vetemjöl ca 6 1/2 dl

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
sötmandel hackad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Skölj citronen noga och riv skalet.

2
Blanda samman det mesta av mjölet med socker, mandel och citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa med hjälp av fingertopparna.

3
Tillsätt äggen och arbeta ihop till en smidig deg. Tag eventuellt lite mera mjöl.

4
Rulla ut degen till smala längder, ca 20 cm långa. Forma kringlor.

5
Pensla dem med uppvispat ägg. Doppa kringlorna i mandelhacket. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

6
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.

Scroll to Top