Fikonbullar

Fikon gör tillsammans med linfrön bullarna både smak- och fiberrika. Fikon hittar du bl a i hälsokostdisken.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 2 msk brödsirap mörk
  • 2 tsk salt
  • 2 msk linfrön krossade
  • 250 g kesella mager
  • 2 dl fikon hackade
  • 8 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 6 dl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt sirap, salt, linfrö, kesella och fikon.

2
Arbeta in grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet till en smidig deg. Låt den jäsa i ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen i ca 25 bitar, som formas till runda bullar.

4
Lägg bullarna på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Grädda dem i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt bullarna kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.

Scroll to Top