Apelsinrulle

hallonmuffins och apelsinrulle.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk apelsinskal rivet
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft

Fyllning:

125 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1.5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl apelsinlikör eller 1

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Rör till sist ner pressad apelsinsaft.

3
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm stor. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.

4
Strö lite socker över den färdiggräddade kakan. Stjälp upp den på smörgås- eller bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg långpannan över och låt kakan kallna.

5
Rör matfett, siktat florsocker och vaniljsocker ljust och poröst. Tillsätt siktat kakaopulver.

6
Rör ner äggula och likör eller syltat apelsinskal. Rör till en jämn smet.

7
Bred fyllningen över hela den kalla kakan. Rulla ihop. Lägg kakan kallt med skarven nedåt tills den ska serveras. Rulltårtan går att frysa.

Scroll to Top