Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2.5 tsk bakpulver
- 1 tsk apelsinskal rivet
- 0.5 dl pressad apelsinsaft
Fyllning:
125 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1.5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl apelsinlikör eller 1
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Rör till sist ner pressad apelsinsaft.
3
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm stor. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.
4
Strö lite socker över den färdiggräddade kakan. Stjälp upp den på smörgås- eller bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg långpannan över och låt kakan kallna.
5
Rör matfett, siktat florsocker och vaniljsocker ljust och poröst. Tillsätt siktat kakaopulver.
6
Rör ner äggula och likör eller syltat apelsinskal. Rör till en jämn smet.
7
Bred fyllningen över hela den kalla kakan. Rulla ihop. Lägg kakan kallt med skarven nedåt tills den ska serveras. Rulltårtan går att frysa.