Baka en påskprinsesstårta!
Visst är den fin, vår solgula prinsesstårta? Enkel att baka är den också, för det är ju så smidigt med långpanna. Tårtan har en fyllning av hallon och vaniljkräm och täcke av gul marsipan.

Påskprinsesstårta
12–15 bitar:
Botten:
6 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
1 ½ dl hallonsylt
5 + 5 dl vispgrädde
2 msk marsanpulver
2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
500 g gul marsipan
lite florsocker
godisägg
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Botten: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet.
2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning: Dela bottnen i två bitar. Bred hallonsylt på den ena. Vispa 5 dl grädde med marsanpulver och vaniljsocker och bred det ovanpå sylten. Lägg på den andra bottnen.
4. Vispa resten av grädden. Bred den runt om och ovanpå tårtan.
5. Garnering: Kavla ut marsipanen. Mjöla med florsocker så att den inte fastnar. Lägg den över tårtan och skär bort överflödig marsipan.
6. Kavla ut marsipanen som blev över. Sporra ut knappt centimeterbreda längder och snurra dem. Lägg en kant runt om samt en kant ovanpå tårtan.
7. Garnera med godisägg.