• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Kinesisk hot and sour soup

    En mustig soppa värmer gott i vinterkylan. Den lagom kryddstarka kinesiska soppan är härligt matig med kött, räkor och svamp.

    Kinesisk hot and sour soup

    Kinesisk hot and sour soup

    4 portioner:

    ca 150 g fläskfilé eller benfri fläskkotlett
    2 salladslökar
    6 färska champinjoner
    12 odlade tigerräkor
    1,2 liter vatten
    2 kyckling­buljong-tärningar
    1 dl gröna ärter
    1 dl strimlade bambuskott från burk
    50 g tärnad tofu
    1 stort ägg

    Hot & sour-sås:
    2 msk kinesisk soja
    3 msk vitvins­vinäger
    2 msk majsstärkelse
    4 msk vatten
    3 krm sambal oelek

    Gör så här:
    1. Hot & sour-sås: Blanda samtliga ingredienser.

    2. Strimla kött och lök. Skiva champinjonerna. Skala räkorna och skåra dem på längden.

    3. Koka upp vatten och buljong. Lägg ner kött och champinjoner i buljongen. Koka sakta i ca 6 minuter under lock. Lägg i räkorna efter halva tiden.

    4. Blanda i sås, lök, ärter, bambuskott och tofu. Låt koka i ytterligare ca 3 minuter. Smaka ­av med sambal oelek.

    5. Ta av från värmen. Vispa upp ägget med en gaffel och häll försiktigt ner det i en tunn stråle på ytan av soppan.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!