Du behöver
- 4 dl mathavre
- hackad gul lök
- finhackad vitlöksklyfta
- skivad röd chili
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk olivolja
- 5 dl vatten
- grönsaksbuljongtärning
- kryddiga korvar i tunna skivor
- 250 g frysta gröna sojabönor
- 70 g färsk spenat
Till servering
stekta ägg
Gör så här
1
Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 minut under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljong tärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
2
Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.