Tina Nordström älskar sommaren!

Hela året går folkkära kocken Tina Nordström runt och längtar efter sommaren – hennes absoluta favoritårstid. – Det är lätt att leva på sommaren!

Personligt

Namn: Tina Nordström.

Ålder: 42 år.

Familj: Maken Martin och barnen Albin och Elsie, 9 och 6 år.

Bor: I Helsingborg.

Yrke: Kock.

Aktuell: Med Kokboken Tinas sommar.

5 snabba

Favoritmat på sommaren: Sallader med allt grönt/sprött/skönt som finns.

Dricker helst på sommaren: Vitt vin och öl i isade glas.

Bästa sommarlåten: Peter Lemarc.

Favoritaktivitet på sommaren: Springa/bada/inlines/sitta still.

Favoritglass: Yoghurtglass.

Smultronställe: Min frukosthörna.

Tina Nordström älskar sommaren!
Tina trivs bäst hemma i Helsingborg med familjen omkring sig.

 

Sommaren är den årstid som en av Sveriges mest folkkära kockar Tina Nordström går runt och suktar efter hela året.

– Tänk bara när magnolian och alla vackra blommor har slagit ut. Då sitter gärna på min altantrappa med en kaffe i handen och njuter av all grönska. Dagarna blir långa och ljusa och man kan vara ute och leka hela dagarna. Det finns inget ont att säga om denna årstid, mer än att man får lite fler skrubbsår än vanligt, men det är ju bara att plåstra om. Det är liksom svårare att vara sur då, menar Tina som tycker att det är lättare att leva på sommaren.

Just den här sommaren kommer Tina att varva med jobb och ledighet. Helst tillbringar Tina sin semester med familjen på hemmaplan i Skåne. Ett annat smultronställe är sommarstugan i Härjedalen.

– Jag hoppas verkligen att vi kan komma iväg upp dit i sommar. Trots att det tar tio timmar för oss att köra upp dit brukar vi packa snabbt och dra iväg lite spontant. Det är något speciellt när man vaknar upp och kliver ut efter en natt i stugan och bara tittar ut över de vackra fjälltopparna.

 

Allt utom grillen

Tror det eller ej, men det är inte själva matlagningen eller själva middagarna som Tina finner mest tillfredställande, nej det är stunden innan alla sitter till bords.

– Åh ja, jag älskar tiden innan man ska sätta sig ner och äta, sorlet och minglet. Alla gäster har lite snittar att ta av och ett glas med något gott i sin hand.

Till vardags, och även under sommarens lata dagar är det Tina som står för matlagningen.

– Med undantag för grillen då, den får gärna min man sköta. Det passar inte mig att stå stilla vid en grill, jag springer hellre runt och så har jag Martin fastlimmad. Då vet jag samtidigt vart jag har honom…

Boken Tinas sommar utspelar sig i på några utvalda, självklart sommarinspirerade platser. Även då hon tar färjan över från Helsingborg till Helsingör och tillbaka utan att kliva av.

– Mitt första jobb var på en av dessa båtar och grejen är att man tar sig över med båten just för att ta sig en räkmacka eller en pölsa med öl. På köpet får man vacker utsikt!

 

Tina Nordström älskar sommaren!

Aldrig har Tina jobbat så mycket som hon gör nu.

– Det bara eskalerar med åren, men jag trivs med mitt jobb och nu börjar även barnen bli stora. Jag kan åka iväg på lite längre jobbresor, menar Tina som beskriver sig själv som en kramig och påhittig mamma.

– Jag är inte den som skämmer bort dem och drar med mig en massa paket hem från mina resor, men jag leker med dem och när jag umgås med mina barn finns inte min telefon i närheten. Mina väninnor har svårt att få tag på mig när jag inte jobbar för då är min telefon avstängd.

Tina erkänner att hon måste vara väldigt disciplinerad och ofta kan hon vara lite väl hård mot sig själv.

– Jag är envis som synden, men måste ha disciplin för att jobbet inte ska gå över styr. Jag försöker att njuta så mycket jag kan av livet, men när det kommer till jobbet så ger jag så väldigt mycket av mig själv att jag är helt dränerad när arbetsdagen väl är slut.

 

Trivs bäst hemma

Tina och hennes man har varit tillsammans i 18 år och gifta de senaste fyra. Kärnan i deras mångåriga relation, tror Tina delvis handlar om att de båda fastnade för varandra innan Tina hamnade i offentlighetens ljus.

– Många i kändisvärlden kan bli överimponerade av sig själva och just den där biten med glamour och kändisskap har varken impat på mig eller Martin. Vi trivs bäst hemma i vårt lugna bo här i Helsingborg och känner oss trygga med våra vänner och vår familj.

Vad gör dig lycklig?

– Små enkla vardagssaker. Som till exempel häromdagen när jag höll på och pyssla i trädgården och min pappa hade kommit över och satt med en kaffe på altanen. När jag får ha mina nära och kära runt omkring mig blir jag glad.

Vilken hushållssyssla är du bäst på?

– Att torka med min wettex-trasa. Den går jag gärna runt och gnor med överallt.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Jag tränar gärna medan barnen sover och sedan blir det kanske en utflykt med familjen, som till bibblan till exempel. Annars står jag gärna, precis som min farmor, som en fällkniv i trädgårdslanden – med raka ben och rumpan i vädret!

Vad är det barnsligaste du gjort?

– Jag gör en hel del barnsliga saker, som att bjuda mina barn på saltat vatten för att se hur de reagerar. Och så älskar jag att hälla vatten över min man, det är en sann lycka att få till de där fullträffarna på honom.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Jag har aldrig haft några sådana drömmar, det som sker i livet – det sker.

 

Tina Nordström älskar sommaren!
Tina älskar att påta i trädgården och läsa i hängmattan.

Helen Sjöholm drömmer om sin barndoms somrar på Alnö
Mamma fick aldrig se oss bli vuxna
Pernilla och Gustafs kärlek övervann olyckan
Scroll to Top