Ska tystnaden följa mig?

Hej! Jag förlorade min mor 2007 och min bror 2010. De bodde tillsammans i en stuga, som min mors bror ägde. Gården såldes och då...

Hej!

Jag förlorade min mor 2007 och min bror 2010. De bodde tillsammans i en stuga, som min mors bror ägde. Gården såldes och då fick de bo där tills de gick bort.

Min mors bror och en syster bor en bit ifrån. När min bror gick bort, så hände saker som jag inte tyckte om. Jag blev liksom inget värd. Och det blev så tyst, själv orkade jag inte ta kontakt med dem. Så jag hör inget från släkten.

Nu undrar jag om det kommer att vara så här framöver, eller kommer det något positivt eller negativt snart.

Undrande

Bennys svar: Ni har levt i olika grupperingar, du med din mor och bror, och resten av släkten för sig. Det har varit så länge. Man ser detta så tydligt när man mist den egna gruppen, man hamnar i ett annat sammanhag.

Du måste jobba på kontakten med din morbror och hans syster, du har inte gjort så mycket för att förbättra relationen hittills. De vill också ha kontakt med dig, men är tveksamma till om du vill. Jag säger det en gång till, de vill! Någon måste sträcka ut handen, ta ett steg på vägen. Varför inte du? Ring ett samtal, skriv några rader i ett brev. Du kommer att mötas, första av mild förvåning, sen odelad glädje. Vad har du att förlora?

Framöver ser jag en släkt där man har goda relationer, bryr sig om varandra, hjälps åt. När allt kommer omkring, så är ju blod tjockare än vatten.

Kram Benny

Scroll to Top