Kommer vi att slippa grannarnas ”terror”?

Hej Benny! Jag är en 80-årig kvinna, med en sjuk, dement man. Vi bor i ett hyreshus. Mitt problem är att i våningen ovanför oss,...

Hej Benny!

Jag är en 80-årig kvinna, med en sjuk, dement man. Vi bor i ett hyreshus. Mitt problem är att i våningen ovanför oss, bor ett yngre par. Tillsammans med sina bekanta terroriserar de oss, varje dag och kväll. De verkar kunna ”koppla” ljud och musik till vår lägenhet. Hur kan de göra det?

Vill ha ett stopp på ”terrorn”, som pågått i 8,5 månader. Har kontaktat hyresvärd och hyresgästförening flera gånger, men än bor paret kvar, trots varningar. Känner att vi inte orkar mer. Vad gör man?

Förtvivlad

Bennys svar: Det kan vara svårt när olika generationer möts. Några vill ha det lugnt, andra vill leva en annan sorts liv. Två världar möts, med musik, ljud och rörelser. De har inte kopplat någon musik till er, det är basen ni hör. De gillar hög musik, vilket är väldigt tråkigt för er.

Men de kommer att flytta, de vill inte längre bo kvar. De är trötta på att hyresvärden hör av sig titt som tätt och påpekar att de måste sänka volymen. Paret hittar ett annat boende, snart. Så ha tålamod – och öronproppar, så uthärdar ni den tid som är kvar till flytten.

Kram Benny

Scroll to Top