Sluta att straffa dig själv – du är värd beröm!

Hej Benny!Jag är en tvåbarnsmamma som inte vet vad jag ska ta mig till med mig själv. Känner mig full av kärlek och är energisk...

Hej Benny!
Jag är en tvåbarnsmamma som inte vet vad jag ska ta mig till med mig själv. Känner mig full av kärlek och är energisk till tusen, samtidigt är jag trött och utan tålamod.

 

Är sambo sedan många år med barnens pappa, vi har haft berg- och dalbana med otrohet och annat tråkigt. Men jag har alltid känt att det är vi som hör ihop. Allt detta har krävt mycket tålamod och det känns som om jag inte räcker till längre, för mig själv eller för mina barn.

 

Jag ropar och gormar med de två som är det allra bästa jag har och någonsin kommer att få. Är så rädd att jag har förstört deras chanser till att bli starka individer med god självkänsla när de blir vuxna, när jag som vuxen inte kan hålla mig lugn i alla situationer av trilskande och när de inte lyssnar på mig. Jag vill ju vara världens bästa mamma, men det lyckas inte så ofta.

 

Min dotter känns många gånger mycket äldre och klokare än hon borde vara för sin ålder, undrar ibland om hon är min kära morfar som kommit tillbaka för att lära mig någonting. Undrar också hur det ska gå för min syster, finns det hopp om kärlek och barn i en ljusare framtid eller måste hon fortsätta sitt destruktiva liv?

Benny svarar:

– Kära du, du pressar dig till att var en övermänniska och det orkar ingen. Jag vet att vi är här för att lära oss och du ska lära att du i grunden är en fantastisk mamma!

 

Lägg inte tyngden på de tillfällen du är trött, vilsen och otillräcklig. Se istället alla de tillfällen då du finns där för dina barn, barnen som vet att de har en mamma som älskar dem. Du måste sluta att straffa dig själv och istället berömma dig för allt det positiva du gör. Jag ser att du inte kommer att separera från din man, du kommer att fortsätta leva med honom. Men jag ser en flytt som är positiv för hela familjen. Ni ska inte flytta långt, det är på samma ort. Jag ser ett sött litet hus som är gult och vitt och har en veranda.

 

 

Jag känner även att dina barn kommer att ha en trygghet i sig själva och en dag bli fantastiska föräldrar. Din flicka är en mycket gammal själ, men inte någon släkting till dig i detta livet. Däremot har ni träffats i tidigare liv och ni står varandra väldigt nära. Vad gäller din systers destruktivitet så måste hon själv vilja förändra sin situation och ta steget att jobba med sig själv. Hon är inte där nu, men det kommer.

 

Hon träffar en man som har två barn och de får ett gemensamt barn. Snälla du, ha inte så stora krav på dig själv. Du är fantastisk som du är!

Scroll to Top