Glutenfri apelsin- och mandelkaka
10 bitar
3 ägg
2 dl rörsocker
100 g smör
250 g ricottaost
4 dl mandelmjöl
½ dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl pressad apelsinsaft
Garnera med:
2 msk flytande honung
apelsinskivor
citronmeliss
Servera med:
vispad grädde
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör i ricottan.
2. Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bak-pulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Rör till sist i apelsinskal och apelsinsaft.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.
4. Ringla över honung och toppa med apelsinskivor. Bjud med en klick grädde.