Per Penna: Blommor till många?

Vilket dråpligt skämt! Torgtanten Märta, 80 år skickade in detta roliga minne till Per Penna.

Från signaturen Torgtanten Märta, 80 år:
I många år arbetade jag som försäljare på torget. Vi saluförde frukt, grönsaker och inte minst blommor. Det var många skratt, för vi var rätt skämtsamma på den tiden.

Varje fredag kom en fin herre och köpte bland annat stora mängder blommor till frun. Han bodde i en annan stad och arbetade här under veckorna. En dag frågade torghandlaren jag jobbade åt:
– Vet du vad den där herren arbetar med?

Och jag fick ett infall – var jag nu fick det ifrån. Jag tyckte kanske att det lät lite djärvt …
– Jadå, han är gynekolog, sa jag allvarligt.

Den fine herren ville alltid bli expedierad av mig, men en fredag var jag upptagen när han kom så torghandlaren fick ta över kunden. Han tyckte att han ville säga något vänligt och artigt till den fine mannen som var en så bra kund och som nu stod där med famnen full av blommor.

– Det är duktigt att ta hand om alla kvinnor som du gör, sa han. Den elegante herren sa ingenting men såg både förvånad och arg ut.

– Ja, du är väl läkare på sjukhuset, sa torghandlaren.

– Nej, jag är musiker och anställd på Norrlandsoperan, sa mannen. Ja, då fick jag ju berätta om mitt skämt. Och det slutade faktiskt väl, för alla skrattade, tack och lov. 

 

Svar från PP: Det här blev veckans goda skratt och därmed veckans brev. Fem Trisslotter kommer på posten. 

 

Välkommen med brev till Per Penna. Du får skriva om vad du vill och du får gärna skicka med bilder. Per Penna läser alla brev. De som får plats i tidningen honoreras. Skicka ditt brev till per.penna@egmont.se

Scroll to Top