Nya utmaningar väntar i sjunde säsongen av Badhotellet

Det är Amandas första sommar som ägare av hotellet på den danska västkusten och hon är orolig för att kriget ska skrämma bort sommargästerna. Men lyckligtvis för henne dyker de gamla stamgästerna upp...

Äntligen kommer den efterlängtade sjunde säsongen av den danska tv-serien Badhotellet. Säsongen utspelar sig under sommaren 1940. Det som kontorschef Aurland har varnat för sedan det allra första avsnittet av serien har nu blivit verklighet: Kriget har kommit. Hitlers armé har ockuperat stora delar av Europa, och den 9 april intog de även Danmark.

Olyckligtvis är det samtidigt Amandas första sommar som ägare av hotellet och hon är orolig för om det överhuvudtaget kommer några gäster. Eftersom privat bilkörning har förbjudits måste de nämligen resa den långa vägen från Köpenhamn till Nordjylland med tåg eller buss.

Men tack och lov dyker gästerna upp en efter en, inte minst för att komma ifrån de många tyska soldater som nu präglar Köpenhamns gatubild. 

Nya utmaningar väntar i sjunde säsongen av Badhotellet
Semestervistelsen blir inte lika lugn och fri från tyskar som de danska gästerna hade hoppats på.
Nya utmaningar väntar i sjunde säsongen av Badhotellet
Reklamtecknaren Philip Dupont (Sigurd Holmen Le Dous) har kommit till fru Andersens (Bodil Jørgensen) och Ediths (Ulla Vejby) kök för att laga mat à la carte, men Otilia (Merete Mærkedahl) kan inte hålla sig borta från köket.
Nya utmaningar väntar i sjunde säsongen av Badhotellet
Grosshandlare Madsen (Lars Ranthe) blir varnad av herr Molin (Søren Sætter-Lassen) att ett krig kan få allvarliga konsekvenser för hans affärer i Tyskland.

Det visar sig dock snart att semestervistelsen inte blir lika lugn och fri från tyskar som gästerna hade hoppats på.

Danskarna ställs inför ett svårt dilemma under den första ockupationssommaren: Ska man ge de tyska ockupanterna kalla handen eller gör man klokast i att samarbeta? Detta tema får även gäster och personal på Badhotellet tackla. Vissa väljer en väg medan andra väljer en helt annan väg. 

– Några tar upp kampen medan andra inte alls vill ta ställning, berättar manusförfattarna Hanna Lundblad och Stig Thorsboe.

–  Badhotellet är som vanligt en blandning av drama och komedi och det gäller även under ockupationen. Tittarna kommer bitvis att uppleva en mer uttalad komik vilket beror på att karaktärerna har fått en ny, distinkt motspelare. För oss som gör Badhotellet har det varit ett sant nöje att arbeta med den nya säsongen och vi ser verkligen fram emot att dela den med publiken, säger författarparet.

Badhotellet sänds torsdagar kl 20 i TV4.

Scroll to Top