• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev Lofoten - och det bästa i norr!

  Du kommer garanterat att få möta många storslagna vyer under vår tur i fjällvärlden i juni. Resan är fullmatad med besök på Icehotel 365 i Jukkasjärvi, Silvermuseet i Arjeplog, Lappstaden och Gammelstad Kyrkstad i Luleå samt stadsrundtur i Kiruna. Vi får också uppleva midnattssolen i norska Lofoten och den omtalade Trollfjorden.

  Upplev Lofoten - och det bästa i norr!

  5 dagar

  12 – 16 juni 2020

  Lofoten, det säregna öriket i Norska havet, består av tusentals öar med magisk natur, pittoreska fiskebyar och spetsiga snöklädda berg. En dröm för fotografer, konstnärer och diktare från hela världen som prisar det vackra landskapet och det speciella ljuset.

  Upplevelserna börjar i svenska Lappland. I Jukkasjärvi besöker vi Lappmarkskyrkan och Icehotel 365 visar upp sina isklädda, unika sviter. Stadsomvandlingen i Kiruna har fått stor uppmärksamhet även utanför landets gränser. Eftersom gruvindustrin behöver marken måste hela stadskärnan flyttas, så nästa gång du kommer hit ser det helt annorlunda ut.

  Henningsvaer är Lofotens viktigaste fiskeläge. Den första bron till ön byggdes först för 30 år sedan, det är därför den tidstypiska arkitekturen är så väl bevarad. Från färjan över Vestfjorden är det inte ovanligt att sikta val, så ta med dig kikaren om du har någon. Vi färdas längs Silvervägen till Arjeplog där vi
  besöker Silvermuséet och dokumentationen av samernas och nybyggarnas liv.

  Vi får dessutom höra berättelsen om "Lappmarksdoktorn" Einar Wallquist och motiven i hans konstnärs- och författarskap. Möt sommaren där den är som vackrast! Oförglömliga synintryck utlovas.

  Dag 1:

  Flyg Arlanda–Kiruna, där buss och färdledare väntar. Vi inleder med gemensam välkomstfika i Jukkasjärvi, följt av besök på Icehotel där man nu även kan besöka de unika hotellrummen sommartid. Efter besöket väntar en stadsrundtur i Kiruna – den stad som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter färden längs Nordkalottvägen, Sinnenas väg, som anses vara en av världens vackraste vägar. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du Lapporten, Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Vi fortsätter mot Narvik i Norge där middag och övernattning väntar.

  Dag 2:

  Efter frukost sätter bussen kurs mot högfjällen som kantar vägen på båda sidor. Ha kameran i beredskap! Vi stannar för en bensträckare vid Tjeldsundsbron och når Hanøy mot eftermiddagen. Här väntar en tre timmars tur med båt på den vackra Trollfjorden med chans att se mäktiga havsörnar. Ombord serveras en värmande fisksoppa. Vi åker sedan med bussen till den idylliska fiskebyn Henningsvær där middag och övernattning väntar.

  Dag 3:

  Vår resa fortsätter söderut genom öriket med stopp längs vägen. I Reine ges tillfälle att äta lunch och det finns tid för egna strövtåg. Vi går ombord på färjan som tar oss från Lofoten över Vestfjorden till fastlandet. Under överfarten är det inte ovanligt att sikta val. Ombord finns en lunchrestaurang. Framme i Bodö checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

  Dag 4:

  Bussen kör längs Silvervägen mot svenska gränsen. Vi äter gemensam lunch i Vuoggatjålme innan vi fortsätter mot Arjeplog och Silvermuseet där vi får höra historien om "Lappmarksdoktorn" Einar Wallquist och om samernas och nybyggarnas liv. Gemensam middag på hotellet i Arjeplog.

  Dag 5:

  Vi åker mot Luleå och stannar till i Arvidsjaur vid Lappstaden, Sveriges största bevarade samiska kyrkstad. Där finns över 80 kåtor och mindre förrådshus, så kallade härbren, från slutet av 1700-talet. De ägs fortfarande av samiska familjer. Vi gör också ett besök i Gammelstad Kyrkstad i Luleå som finns med på världsarvslistan. Vi äter gemensam lunch i Luleå och tid finns för egna strövtåg i Luleå innan det är dags att är det dags att bege sig mot flygplatsen och återresan mot Arlanda.

  Resefakta

  Avresa: 12 juni 2020.
  Hemresa: 16 juni 2020.
  Pris: 10 990 kronor per person i
  dubbelrum.
  Researrangör: Via Luleå resor.

  I priset ingår:

  • l Flyg Arlanda–Kiruna, Luleå–Arlanda.
  • Bussresa enligt program.
  • 4 hotellnätter med del i dubbelrum.
  • 4 frukostar, 3 luncher, 4 middagar, 1 fika
  • Guidning på Icehotel 365.
  • Färja Moskenes–Bodö.
  • Entré och bildspel på Silvermuséet i Arjeplog.
  • Färdledare från Via Luleå.
  • Representant från Hemmets Journal.


  Tillägg:
  Enkelrumstillägg: 1500 kronor.
  Reseförsäkring. Måltidsdrycker.

  Boka så här:
  Ring Via Luleå Resor: 0920-232350. Eller via hemsidan: www.vialulea.se

  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen.


  Minst 25 deltagare krävs för att resan ska genomföras. Övriga resevillkor får du vid bokningen.

  Vi reserverar oss för eventuella program -, pris -, valuta- och tid-tabellsändringar utanför vår kontroll.

   

  "Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt."

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!