På spåret tillbaka med 30:e säsong!

Nu kommer På spåret äntligen tillbaka i tv-rutan igen. Precis som vanligt är det Kristian Luuk och Fredrik Lindström som håller ställningarna, men när seriens 30:e säsong nu drar igång är det inte utan några förändringar.

Tidigare i år fick vi veta att Augustifamiljen slutar som seriens husband efter 10 år på posten. SVT avslöjade senare att man nu kommer ha fyra olika husband, ett för varje gruppspel och ett till slutspelet. Banden det rör sig om är Lada & Svenska Grammofonstudion, Vaz, Mando Diao och Amason. En av anledningarna till det nya beslutet uppges vara för att få in fler kvinnor i programmet.

– Det är viktigt att vi är representativa på alla plan, även när det gäller kön, säger Christina Hill, programchef i Göteborg till Expressen.

Till varje avsnitt kommer det fortfarande en gästartist som får spela ihop med de nya banden.

Men förändringarna inför den nya säsongen tar inte slut där. Efter flera års klagomål från tittare har man nu valt att ta bort tävlingsmomentet Listan, där det lag som låg under fick välja mellan två ämnen. Istället tar man tillbaka två gamla grenar till tävlingen, det lag som ligger under får nu välja mellan Vem där och Retur.

På spåret har premiär i SVT1 den 6 december och först ut är Inga-Britt Ahlenius & Peter Magnusson som möter På spåret-vinnaren från 1995, Cecilia Hagen. Nu är hon tillbaka och tävlar denna gång ihop med sin son, komikern Jonatan Unge.

 
Alla deltagare i årets upplaga av På spåret:

Grupp 1:
Inga-Britt Ahlenius & Peter Magnusson
Cecilia Hagen & Jonatan Unge
Josefin Johansson & Johar Bendjelloul

Grupp 2:
Isobel Hadley-Kamptz & Kalle Lind
Parisa Amiri & Gunnar Wetterberg
Annamaria Fredholm & Mikael ”Äpplet” Appelgren

Grupp 3:
Farah Abadi & Johan Glans
Ebba Hultkvist-Stragne & Samuel Fröler
Emma Molin & Hanna Dorsin

Scroll to Top