Anitas hemgjorda Ölandsspel har blivit en succé

Anita Tingskull har gjort ett eget spel om sin hembygd på Öland. Spelet har snabbt blivit populärt och hon har många förbokningar.

Konstnären Anita Tingskull, 56 år, bor i Södvik på norra Öland och hon har gjort ett alldeles eget sällskapsspel om sin hembygd.

– På Öland är det så mörkt och tyst på vintern så man behöver något att bita i, säger hon.

Anita hittade först på några frågekort och började tävla med sina vänner. Med en bakgrund som formgivare var inte steget långt till att designa en spelplan i form av Öland.

– Den blev en och en halv meter lång och det tog alldeles för lång tid att spela så jag fick korta av den lite, till 80 centimeter.

Spelarna utmanar varandra med frågor i fem olika kategorier. Den som svarar rätt får poäng och kan köpa en tullkvarn efter att ha gått Öland runt.

– Det var sådana som fanns förr, som man malde mjöl i. När man har en kvarn kan det bli lite jobbigt för de andra som får betala tullavgift om de hamnar på rutan, berättar Anita.

Hon gör alla spel för hand och har många förbokningar.

– Det är väldigt roligt. Jag säljer spelen i min butik i Södvik. Det kommer mycket folk hit till vårfesten Öland spirar, sedan under sommaren och så avslutas säsongen med skördefest, säger Anita.

Scroll to Top