Robert Gustafsson i sommarfars

Den Tv-aktuelle skådespelaren och komikern är även aktuell i farsen Trassel, som spelas under sommaren. När strålkastarljuset släckts spenderar han gärna tid med familjen i sommarstugan på Öland.

Robert Gustafsson har utsetts till både världens roligaste man och Sveriges bästa komiker av svenska folket. Men av allt 55-åringen gjort genom åren tillhör farserna på Krusenstiernska gården i Kalmar höjdpunkterna.

– Jag startade Krusenstiernska teatern i Kalmar 2008 tillsammans med Peter Dalle och Vicky von der Lancken för att det var en tom fläck med utomhusscener av riksintresse i det området. Tänkte att det kanske skulle ta några år att bygga upp men det sa pang direkt, ler Robert.

Sedan dess har han medverkat i drygt hälften av föreställningarna som satts upp – och nu är det dags igen med farsen Trassel.

– Den är verkligen hysteriskt rolig. Det blir ungefär som i ett avsnitt av klassiska tv-serien Pang i bygget där allt trissas upp mer och mer. Att spela utomhus är som ett slags barnteater för vuxna, där man konkurrerar med en massa olika miljöljud och jag älskar det verkligen.

Med tanke på att Gustafsson har sommarstuga på Ölands nordspets blir det en perfekt kombination av semester och arbete. Direkt efter bron till fastlandet ligger ju Kalmar.

– Om dagarna brukar det bland annat bli bad med familjen och fixande i sommarstugan. Jag tycker om att gå runt och dona med lite småsaker. Jag är inte tillräckligt praktiskt lagd för att ge mig på större projekt men mindre snickerier och målerier brukar inte vara några problem. Sedan tar jag gärna en sväng med motorcykeln också.

Även om Robert tycker mycket om att spendera somrarna just på det sättet är det inte alltid det blir så.

– Nej, jag kan inte låsa upp mig där jämt eftersom jag ibland exempelvis åkt i väg på turné med vårt band Rolandz, spelat in film eller tv-serie.

De senaste åren har han bland annat stått framför kameran i filmerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, En underbar jävla jul, Morran och Tobias, Hundraettåringen som smet från notan och försvann samt tv-serien Det som göms i snö.

Och senare i år ska Robert för första gången spela privatdetektiven Ture Sventon i en serie på TV 4.
– Men först ska jag bara njuta och ha det roligt, Öland och Kalmar är verkligen sommar för mig!

Scroll to Top