KLART: Caroline är Sveriges bästa kassörska!

Stora örhängen och färgglatt hår. Men framför allt ett hjärta av guld. Genom åren har Caroline Willnäs spridit glädje från sin plats vid kassan på Willys i Söderköping. Nu kan hon sträcka på sig lite extra – HJ:s läsare har utsett henne till Sveriges bästa kassörska!

Caroline Willnäs är hemma i köket med 1-åriga dottern Ebba som är sjuk, när hon får beskedet.

– Nämen Gud! Oj vad roligt! Nu börjar jag nästan gråta … men det är glada tårar! säger hon häpet. Men det kanske var tur i oturen att jag var hemma idag, för om jag varit på jobbet hade jag skrikit ut min glädje i hela butiken!

I våras, när vi efterlyste Sveriges bästa kassörska, fick vi in flera hundra förslag på vardagshjältar vid kassabandet. Ett namn som stack ut ur mängden var Caroline Willnäs. Hon nominerades av flera olika kunder som mött henne i butiken. Glad, hjälpsam, lösningsfokuserad, ett hjärta av guld, var några av beskrivningarna.

Och när vi träffade henne på Willys i Söderköping i somras, förstod vi att hon verkligen trivs med sitt arbete.
Med sitt smittande skratt och annorlunda utseende är hon den som drar blickarna till sig i raden av kassor.
Det är inte för intet som Caroline en gång i tiden utbildade sig till hårfrisör. Innan dess fanns tankar på att bli både advokat och snickare. Men de senaste 13 åren har hon arbetat på Willys, till kundernas och kollegornas förtjusning.

– I kassan är jag bara mig själv. Det känns som att jag är hemma, fast på jobbet, förklarade hon då.

KLART: Caroline är Sveriges bästa kassörska!

Stor uppmärksamhet

Att bli utvald som en av fem slutkandidater till Hemmets Journals Stora Pris har varit “en enorm ära”. Och uppmärksamheten hemma i Söderköping blev stor när artikeln om henne publicerades i slutet av augusti.

– Ja, det kan man lugnt säga. Vi har många äldre kunder som läser Hemmets Journal. En del har bara tittat glatt på mig. Andra har kommit fram och sagt att de läst om mig. “Hoppas att du vinner! Vi håller tummarna!” har de sagt. Själv blir jag rörd när jag inser att jag faktiskt betyder något för kunderna.

Hon och kollegorna har engagerat sig i tävlingen och låtit artikeln ligga framme synligt
i förbutiken till allmän beskådan. Och Caroline, som bytt frisyr med jämna mellanrum, har låtit de blonda lockarna vara kvar under hösten.

– För säkerhets skull – så att kunderna kunnat känna igen mig från bilderna i tidningen, säger hon med ett skratt.

Stulen reskassa

Ändå har hon aldrig vågat tänka så pass långt att hon faktiskt skulle kamma hem priset. Men nu står det alltså klart, att hon fått flest röster bland tidningens läsare. Utöver äran får hon ta emot 50 000 skattade kronor. Pengarna kommer väl till pass. I våras blev familjen nämligen bestulen på hela sin semesterkassa. Någon tog sig in genom altandörren och plockade åt sig lådan med besparingarna som stod på hyllan i vardagsrummet.

– Jag har egentligen tänkt lämna händelsen bakom mig och har inte velat att folk skulle tycka synd om oss. Men tack vare vinnarpengarna kommer vi nu kunna göra den där semesterresan vi längtat efter.
Vi har aldrig rest utomlands förut med hela familjen men nu kan det äntligen bli av!

Scroll to Top