Flytande hotell ska locka lyxresenärer

Arctic Bath kallas hotellet som flyter omkring på Luleälven i Boden. Norrländsk stillhet och kalla bad ska locka gäster från hela världen. – Våra gäster...

Arctic Bath kallas hotellet som flyter omkring på Luleälven i Boden. Norrländsk stillhet och kalla bad ska locka gäster från hela världen.

– Våra gäster söker tystnaden och extremkylan. Det kanske inte vi tycker är så häftigt, men vi kommer ha gäster som aldrig har gått på is på en älv, säger grundaren och en av delägarna, Annkathrin Lundqvist.

Hotellet öppnar i december om allt går enligt planerna och har byggts i en sluten cirkel med ett hål i mitten. Där, i det så kallade kallbadhuset, får gästerna bada i Lule älv.

– Även på vintern kommer det att vara öppet vatten. Men runt om fryser hotellet in i isen vintertid.
På anläggningen, som endast har sex hotellrum, finns också en restaurang, bar, lounge och olika bastu- och behandlingsrum. 5 500 kronor kostar en natt under lågsäsong. Sedan stiger priserna.

– Servicegraden är hög. Många globala resenärer kommer till svenska Lappland för att bocka av sin “att göra-lista”. Vi har bokningsförfrågningar från hela världen, säger Annkathrin Lundqvist.

Fasaden omges av timmer för att symbolisera timmerbröt. Just på den här platsen fraktades timmer förr i tiden. Då kunde det ibland ansamlas timmer i flottleden som såg som ett plockepinn.

Scroll to Top