• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Familjens färdigköpta ägg blev liten kyckling!

  Familjen Eriksson bor i Björndalen i Trollhättan och för två år sedan fick Hanna, nu 14 år, ett hönshus som placerades i trädgården.

  – Hon har haft ett stort hönsintresse sedan hon var liten, berättar mamma Veronica.

  Hela hösten låg dvärgsilkeshönan Knatte och ruvade utan att ha några ägg.

  – Hon bara ruvade och ruvade, och varken åt eller drack. Vi fick lyfta ut hönan ur redet för att hon skulle få mat och vatten. Sedan sprang hon direkt tillbaka, berättar Veronica.

  Dottern Hanna förstod att Knatte längtade efter en kyckling och läste på nätet att det ibland fungerar att använda ägg från en vanlig mataffär.

  – Vi tyckte att det var värt att prova och åkte till Ica Maxi och köpte de färskaste ekologiska äggen vi kunde hitta. Vi lyste på varje ägg med ficklampa och Hanna tyckte sig se ett spindelmönster i ett par ägg som då skulle kunna vara befruktade.

  De la två av de 24 äggen i redet hos den äggsjuka hönan som tacksamt tog emot dem.

  – Där låg hon och ruvade och efter ett par dagar såg vi att det rörde sig i ett ägg. Jag blev paff för jag trodde egentligen inte på det här experimentet, säger Veronica.

  Precis på dagen tre veckor efter att hönan Knatte fått äggen såg en liten kyckling, som nu har fått namnet Ica-Stig, dagens ljus.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!