Du behöver
- 25 g jäst
- 3.5 dl mjölk
- 75 g smör
- 0.5 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 9.5 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
2 msk vaniljsocker
0.5 dl florsocker
200 g vit choklad
Pensling:
ägg
Ugn: 200°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, salt, socker och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, vaniljsocker och florsocker. Hacka chokladen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta 40×40 cm. Bred på fyllning och strö över hackad vit choklad. Vik in en tredjedel av degen mot mitten och vik in andra tredjedelen över den.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och lät jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på rörsocker och mandelspån. Grädda i ca 30 minuter.